Forbrukslån priser, renter og statistikk

 

På denne siden finner du oversikt over banker som gir ut forbrukslån til private med gode betingelser.

Hvis ekonomien din ligger etter er ofte, er forbrukslån en kortvarig løsning for deg.

Hvilken bank tilbyr den beste forbrukslånet for deg?

Vi har samlet tilbud fra forskjellige banker for deg. Se og sammenlign og velg løsningen som får deg ut av kredittgjeld og inkasso.

Forbrukslån er et lån man kan få uten å stille sikkerhet i eiendeler. Som regel må man stille sikkerhet i hus, bil, båt eller annen fast eiendom som pant for å få innvilget lånet. Med et forbrukslån slipper man å stille eiendeler som sikkerhet. Ulempen er at lånet er vesentlig dyrere (har høyere rente) enn et lån hvor man stiller sikkerhet.

Et typisk forbrukslån lar en låne mellom 1 000,- og 500 000,- kroner. Siden bankene tar mye større risiko ved å gi et lån uten sikkerhet, er disse lånene mye dyrere enn vanlige lån. Vanlig effektiv rente varierer fra 6,9 % til 25 % per år, men kan i enkelte tilfeller bli så høy som 40 %. Faktorer som påvirker renten er blant annet betalingshistorikk, alder og økonomisk situasjon. Før innvilgning av lån blir det utført en kredittsjekk, hvor banken ser om søkeren har betalingsanmerkninger og hvor mye personen har tjent de siste årene. I tillegg til dette må en ofte vise fram siste lønnslipp og selvangivelsen for det forrige året. Hvis lånet blir innvilget så kan søker legitimere og signere digitalt med BankID. Pengene vil da bli utbetalt innen 1-3 virkedager. Bankene er påkrevd å innhente informasjon om hva pengene skal benyttes til jfr. §4 i hvitvaskingloven.

Forbrukslån utgjør 3 prosent av husholdningenes samlede gjeld i Norge. Veksten i forbrukslån var ca 15 % i 2016, opp fra 10 % vekst i 2015 og misligholdet av forbrukslån bidrog til ca 8 % av totalt mislighold av lån, dvs høyere enn gjennomsnittet.

Personer med betalingsanmerkninger vil i utgangspunktet ikke få innvilget forbrukslån i de fleste norske banker, da bankene ikke er villige til å ta risikoen. NAV har en egen gjeldstelefon som kan gi råd til personer som gjeldsproblemer. De kan også henvise videre til kommunal gjeldsrådgiver. Betalingsanmerkninger slettes fire år etter at den er registrert. Dette fordrer at kreditor ikke gjenopptar saken og tar den til retten eller tvisterådet når fire år har gått. Gjør du opp for deg slettes anmerkningen med en gang, og du har mulighet til å søke om forbrukslån igjen.

I 2017 er det registrert laveste antall betalingsanmerkninger på fire år i Norge, tross gjeldsvekst.

Forbrukslån Bank\Firma Rente prosent og pris ETABLERING,DIVERSE GEBYRER OG MAKSLÅN Effektiv rente Maks lånebeløpog betingelser Lenke
Dnb
Nordea